Svakere september, men rift om godbitene

Boligprisene her til lands falt nominelt med 1,6 prosent september, sammenlignet med forrige måned.

Det viser den landsomfattende bruktboligprisstatistikken som er utarbeidet av Eiendomsverdi for Eiendom Norge.

-Boligprisene utviklet seg svakt i september i store deler av landet, og vi venter at boligprisene vil fortsette å falle frem mot nyttår, noe som er en normal sesongutvikling. Men styrken i prisnedgangen er sterkere enn vanlig og sterkere enn under det forrige boligprisfallet i Norge høsten 2013, sier administrerende direktør i Eiendom Norge Christian Vammervold Dreyer.

Korrigert for sesongvariasjoner sank boligprisene 0,5 prosent.

-Meglerne  i Partners  opplever at kjøperne denne høsten er mer selektive, dette gjelder spesielt i hovedstaden.  Ettersom det er mer å velge i, blir kjøperne mer kravstore og pirkete, noe som igjen fører til at det tar lenger tid å finne den riktige kjøperen for hvert enkelt objekt. Slik sett er vi nå inne i et mer normalt marked, der meglerne ikke trenger å gjøre alt på den ene tirsdagen etter visning. Salget spres i mye større grad utover uken og meglerne jobber mer, og hardere for kundene, sier markeds -og kommunikasjonsdirektør i Partners.

-I noen tilfeller, på de aller beste leilighetene med den beste beliggenheten, er det fremdeles større etterspørsel enn tilbud. Her er det budrunder, og objektene går over prisantydning. Men i mange tilfeller ser vi at det blir en til en forhandlinger med en enkelt budgiver, og megleren jobber for å få kjøperen opp på prisantydning.

I Partners har vi solgt 579 boliger i september i år, mot 530 i fjor. Noe som gir en økning på 9 prosent

Social9

2