Rekordsalg i Indre Østfold

(Fra Smaalenene.no) Boligmarkedet er hett, og når noen ser et objekt de vil ha, graver de dypt for å få den. På Knapstad i Indre Østfold, gikk hjørneleiligheten på 94 kvadratmeter godt over prisantydning.

Bjørneveien, Knapstad. Foto: Partners Eiendomsmegling

Sakset fra Smaalenene.no

Ekteparet Trude (54) og Torbjørn (52) Kramer flytter bare noen titalls meter etter at de kjøpte toppleiligheten på forkjøpsrett i de nybygde blokkene på Knapstad.

– Vi trives så godt her. Det er fine folk som bor her og et veldig ryddig borettslag, sier Trude Kramer når vi treffer ekteparet i den tomme leiligheten. De flytter inn i den 94 kvadratmeter store hjørneleiligheten om en uke.

Torbjørn og Trude har bodd i en mindre enhet i leilighetskomplekset i to og et halvt år.

– Vi har bare ventet på at en av disse skulle komme ut for salg, sier Torbjørn.

Rekordpris, uavhengig av meglerfirma
Da budrunden var over kom de inn og kjøpte leiligheten på forkjøpsrett, til en pris på 540.000 kroner over takst etter den foregående budrunden. Dermed ble den reelle kvadratmeterprisen 45.000 kroner.

– Det er rekordpris for disse blokkene på Knapstad, uavhengig av meglerfirma, sier daglig leder hos Partners Eiendomsmegling i Indre Østfold, Anette Mandfloen Strøm.

Megler Mandfloen Strøm forteller at det skal bygges flere blokker på Knapstad.

– Det skal bygges rundt 100 enheter til, hvis jeg ikke husker helt feil, rett ved siden av dette bygget, sier hun.

Anette Mandfloen Strøm,
Partners Eiendomsmegling

Et sted under utvikling
På spørsmål om hvorfor paret trives så godt her, svarer de:

– Det er et veldig fint område som er under utvikling. Man har alt som trengs rett i nærheten. Det er Kiwi, bakeri, blomsterbutikk og apotek i samme bygget. Det er sushi-restaurant, kafé, hudlpleie og frisør like ved her også, vi har fått alt. Jeg tror Spydeberg merker konkurransen fra Knapstad nå, sier Trude mens Torbjørn nikker bifallende.

– Også har vi fått en helt ny flerbrukshall, så det er tydelig at det er ventet at det kommer en del flere barn her etterhvert. Og så er togstasjonen rett borti gata, så det er kort vei til Oslo, legger hun til.

Paret kom flyttende fra Langhus i 2003, og bosatte seg i Spydeberg, før de for to og halvt år siden kjøpte leiligheten de nå skal selge, på Knapstad.

– Vi kjørte forbi her tilfeldigvis, på vei til Sverige, og syns det var veldig fint her, sier Torbjørn som kommer fra Göteborg.

Hele originalartikkelen fra Smaalenene.no kan leses her. (+)