Småbruk er en kundemagnet

Man kan nesten daglig lese om folk som har oppfylt drømmen om å selge leilighet eller hus i byen, for å flytte inn i et småbruk i mer landlige omgivelser. Eiendomsmegler Elin Westerby hos Partners Eiendomsmegling i Indre Østfold bekrefter nettopp dette når de nå skal selge et småbruk på Slitu.

Foto: Partners Eiendomsmegling Indre Østfold

(Sakset fra Smaalenene)

– Det er alltid stor etterspørsel når slike objekter kommer på markedet, bekrefter Westerby. – Mange har lagt inn «småbruk» som lagret søkeord på Finn, og dette genererer ganske mye trafikk. Det er ikke så ofte disse kommer ut på markedet, og når det skjer, blir interessen enorm, sier hun.

Professor i etologi, Inger Lise Andersen (52) har eid småbruket i litt over fem år, men nå har barna flyttet ut og hun skal altså selge småbruket som måler litt over fem dekar. I tillegg til en enebolig, har eiendommen også sidebygning, stall og hønsehus – samt en ridebane.

Stor interesse

Da de holdt visning, var det påmeldt 12 stk. – Men interessen er større enn som så, understreker Westerby. – Vi har fått over 40 henvendelser som har meldt en konkret interesse for småbruket, sier hun. Hun legger til at de planlegger flere private visninger fremover.

Inger Lise Andersen som skal selge, har hatt hester på eiendommen, og har i tillegg til de 5 dekarene hun har hatt til rådighet på eiendommen, fått lov av en snill nabo å bruke ytterligere 25 dekar til beite for hestene. En avtale som sannsynligvis vil overføres til nye eiere.

Eiendommen ble lagt ut 16. april, og Elin Westerby (bilde t.v) regner med at markedet for slike objekter er gode om dagen og at det skal gå greit å selge eiendommen. – Man kan si at det er «lett» å selge slike eiendommer. Det er mange som drømmer om en slik livsstil, samtidig som at man får veldig mye for pengene. Vi har interessenter fra hele Østlandet, så dette er bare moro, avslutter hun.

Du kan se eiendommen her. Om du er interessert i denne, eller andre eiendommer, bare ta kontakt for en uforpliktende prat.

For å lese hele artikkelen i Smaalenene, klikk her.

(Krever abonnement)