Interiørdesignerens tips; slik gjør du boligen din vårklar

Hjemmene våres er blitt viktigere for oss enn noensinne, og måten vi bruker vårt hjem på er blitt litt annerledes enn tidligere. Huset eller leiligheten vi bor i er i større grad blitt en del av identiteten vår. Vi har samlet 7 interiørtips for å gjøre boligen din vårklar:

Japandi-stilen er en av trendene å følge med på i følge interiøreksperter. Foto: GettyImages

I dag er det viktigere enn før at boligen er et sted hvor god sinnsstemning skapes gjennom lunhet, hygge og avslapping, uansett årstid. Dette kommer tydelig frem i interiørtrendene for våren og sommeren.

Japandi

En av de aller største endringene i interiørtrender vi vil se i år er Japandi (Se bildet over). Japandi er en kombinasjon av asiatisk- og skandinaviskinspirert innredningsstil. Japan og Skandinavia har nemlig lange designtradisjoner sammen; vi går ofte for det minimalistiske, lette, rene og naturlige. I Japandi-stil er en av trendene at møblene skal være både lavere og dypere enn hva vi skandinaver er vant til.

Mykhet flere steder

Sofaen er vanligvis et typisk TV-stue- eller salongmøblement. Men en nyere trend, som vi allerede så tendenser til før korona, er å plassere sofaen også andre steder enn i stuen. Nå er det mye fokus på å ha det komfortabelt, og vi vil for eksempel også ha mykhet på kjøkkenet eller soverommet hvor vi kan lage oss et lite hjørne der vi kan koble helt av med en kaffekopp eller en god bok.

Lyse farger på møblement

Skandinaver er generelt glad i naturlige fargetoner. I lang tid valgte vi oftest veggfarger som er myke, lyse og har en nyanse av grå eller beige i seg. Disse fargene vedvarer i år, men i mindre grad på veggene og i større grad på møbler. Sandfargede og beige møbler er spesielt blitt mer populære det siste året.

Teddy-Stoff

Møbler i Teddy-Stoff

Noe av det som har vært mest i vinden i år, er tekstiler som er gode å ta på. Kraftige, popkornaktige tekstiler som man enkelt kan kjenne vevingen på, slik som teddybjørn-stoff, har tatt helt av. Kanskje fordi hjemmet er ditt fristed der det skal være behagelig og godt. Mange velger teddy-stoff til sofaen. Det er for mange husets viktigste møbel og der man tilbringer mest tid.

Naturen inn, stuen ut

I år vil en av de store trendene være å ta det som er ute inn og det som er inne ut. Både trær og store, grønne planter vil finne veien sin inn i stuen, mens enda flere stuemøbler og pynt vil få komme ut på terrassen. Sofaen, som vi nå plasserer flere steder, passer også ypperlig på terrassen for å binde ute- og innerom sammen.

I tillegg finnes det andre måter å bringe inn naturen på. Få inspirasjon fra naturen i møbler laget av naturlige materialer slik som et bord i eiketre, eller en stol laget av bambus.

Rotting

Som de sier om de fleste trender i historien; det kommer alltid tilbake. Og rotting er intet unntak. Rotting møbler, vaser, lysestaker og hyller har kommet tilbake for fullt, og er nesten like populært den dag i dag, som det var på 70-tallet. Rotting sklir perfekt inn i vår skandinaviske stil, med sine lyse og lette jordfarger og dens subtile måte å tilføre tekstur til interiøret.

70-tallets rottingtrend er tilbake

Husplanter

I år som i fjor, må vi oppholde oss her hjemme i Norge nå på våren og når sommeren kommer. Derfor har husplanter kanskje blitt så populære. Å skape en jungelfølelse med planter i hjemmet, kan nemlig gi assosiasjoner til eksotiske reisemål. Dessuten er de både fine og praktiske for innemiljøet, i tillegg til at man får bedre sjelero av å ta våre på planter og blomster.

Fyll huset med planter

Kilder: Noremax, SofaCompany