Få mest mulig ut av små bad

Lite bad kan fortsatt bety stort mulighetsrom. Kreative løsninger, egnede møbler, og smarte og effektive grep gjør at du får utnyttet den begrensede plassen du har. Slik får du mest mulig ut av små bad.

Foto: GettyImages

Bygg i høyden

På et lite bad med begrenset gulvareal, er det lurt å plassere så mye som mulig i høyden. Innred med hyller og skap slik at oppbevaringen ikke tar for mye plass. Da vil rommet føles større ut, og du slipper i tillegg potensiell vannsprut fra dusjen som kan gjøre tingene dine våte.

Vegghengt toalett og møbler

Igjen, plasser så mye du kan i høyden når du har lite bad. Tenk også at rommet skal ha så mye luft som mulig. Luft mellom møbler og gulv, og mellom møbler og hyller. Dette gjelder også når det kommer til plassering av toalettet og baderoms innredning. Vegghengt toalett og innredning som ikke går helt ned til bakken, gir luft og skaper illusjonen av større romfølelse.

 Foto: Comfort

Dusj med foldedør

Genialt på små bad! En dusj med foldedør som kan dyttes innover frigir masse ekstra plass når dusjen ikke er i bruk. Her elimineres valget mellom å gå for en mindre dusj enn du vanligvis ville gjort, eller å leve med mindre plass fordi du gikk for ønsket størrelse på dusjen. Et bonustips er å velge klart glass på dusjen. Da avgrenses ingen deler av rommet, og det oppleves heller åpent.

Lyse farger

Du har kanskje hørt det før; lys forstørrer – mørkt forminsker. Det er dermed ikke sagt at hele rommet skal være hvitt. Beige-toner passer for eksempel veldig godt på bad. Det er lyst, men ikke for hardt, og gir samtidig en lun og god følelse til rommet. Hvis du velger å gå for hvitt kan du for eksempel bryte det opp med innredning i en annen farge, eller fargede fliser i dusjsonen.

Speil

Speil skaper dybde i et rom, og spesielt små bad kan få en optisk boost av et stort speil. Speil reflekterer lys, noe som skaper mer luft i rommet. Og vi vet at luft er gull på et lite bad! Hvis du har et bad uten vinduer kan et stort speil faktisk gjøre nesten samme nytten. Et bonustips her er å kombinere oppbevaring og speil, og gå for et speilskap. Et møbel med flere funksjoner er bedre enn flere møbler som tar opp plass!

 

Foto: Dansani

Vi håper du fant noen nyttige tips her om hvordan du kan få mest mulig ut av små bad. Lykke til med innredningen!

Kilder: Comfort, Dansani, HTH.