Store prisforskjeller i Indre Østfold

(Fra Smaalenene.no) Selv om det er hektisk på boligmarkedet i Indre Østfold, er det fortsatt store prisforskjeller i regionen. – Prisutviklingen i Trøgstad, for eksempel, er ikke like stor som i de andre områdene, forteller daglig leder hos Partners Eiendomsmegling i Indre Østfold, Anette Mandfloen Strøm.

Fortlia i Trøgstad, Foto: Partners Eiendomsmegling

Fra Smaalenene.no

Da Indre Østfold kommune ble dannet i fjor, regnet daglig leder i eiendomsmeglerfirmaet Partners, Anette Mandfloen Strøm, at boligprisene skulle øke. Nå kan vi se at det er prisforskjeller i Indre Østfold.

– Dessverre har ikke utviklingen i prisveksten i Trøgstad vært slik vi hadde håpet, sier hun.

Store prisforskjeller

I september la hun ut to prosjekterte eneboliger på Skjønhaug for salg, men kun én er så langt kjøpt. Prisen er 3,69 millioner, noe som tilsvarer en kvadratmeterpris på 25.000 kroner. Dette er langt billigere enn andre steder i kommunen. I Spydeberg, Askim og Hobøl koster nye prosjekterte eneboliger på cirka samme størrelse mellom 4,75 og 6,2 millioner kroner, noe som tilsvarer en kvadratmeterpris mellom 33.000-42.000 kroner.

– Størrelsen på kvadratmeterprisen er veldig avhengig av standarden. I tillegg har beliggenhet mye å si for hva markedet er villig til å betale. Jeg hadde ønsket at Skjønhaug hadde likere boligprisvekst som resten av Indre Østfold kommune, men per nå har ikke det skjedd. Skjønhaug er populært i seg selv, men du skal ikke lenger ut enn til Båstad før folk lurer på hvor det ligger, sier hun.

Hun trodde også at flere fra Romerike ville være interessert i boliger fra Trøgstad.

– Heller ikke der har trykket vært så stort som det vi hadde trodd, men jeg tror dette vil endre seg over tid og at prisene vil jevne seg mer ut, spår hun.

Omsetningstiden har gått ned

Hun opplever at brukte boliger i Trøgstad blir solgt raskere enn nye, og at omsetningstiden har gått ned sammenlignet med før kommunesammenslåingen. En annen klar tendens hun ser handler om kjøpergruppen.

– Kjøperne i Trøgstad er ofte yngre. Det er jo veldig positivt. Interesser på boligen i Fortlia har gått i rykk og napp, sier hun og legger til:

– Man får jo vanvittig mye for pengene her sammenlignet med andre steder.

Tabell fra Smaalenene.no

Hele originalartikkelen fra Smaalenene.no kan leses her. (+)

Tidligere har Partners Eiendomsmegling i Indre Østfold satt prisrekorder, se artikkel her.